Protocol Online logo
Top : New Forum Archives (2009-): : Career Advice

Chef för rättskemiska laboratorieenheten sökes till Rättsmedicinalverket - (Nov/19/2016 )

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?

Rättsmedicinalverket är en viktig aktör och en länk i rättskedjan som bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 450 kunniga och engagerade medarbetare som utför opartiska bedömningar utifrån vetenskaplig grund och hjälper polis, åklagare och domstolar med undersökningar och bedömningar.

 

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

 

Ditt uppdrag
Avdelningen för rättsgenetik och rättskemi finns i Linköping med nationellt uppdrag. Här arbetar totalt ca 130 personer fördelat på tre enheter. Den rättskemiska laboratorieenhetens huvudsakliga uppgift är att analysera förekomst av kemiska substanser som alkoholer, narkotika, läkemedel och gifter i biologiskt material. Uppdragsgivare är framför allt landets rättsmedicinska avdelningar, Polismyndigheten och Kriminalvården. Avdelningen är ett av Swedac ackrediterat laboratorium.

 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du direkt underställd avdelningschefen och ansvarar på plats för den operativa verksamheten. Du leder enhetens arbete genom de för närvarande sex gruppchefer som du har personalansvar för och du leder enhetens ledningsgrupp. Totalt inom enheten arbetar ca 90 personer. Du ansvarar för uppföljning och utveckling av verksamheten och för att process och flöden blir så effektiva som möjligt med god kvalitet. Du tar fram budgetunderlag och medverkar i avdelningens budgetarbete. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och samverkar med den rättsgenetiska laboratorieenheten och samordningsenheten för rättsgenetik och rättskemi.

 

Kvalifikationer

  • du ska vara utbildad kemist/analytisk kemist, biomedicinsk analytiker, högskoleingenjör/civilingenjör med kemisk-teknisk inriktning alternativt annan relevant akademisk naturvetenskaplig eller teknisk utbildning
  • erfarenhet av att ha arbetat i produktion inom kemiskt laboratorium
  • erfarenhet av arbete i process och daglig styrning
  • erfarenhet av arbete i en kvalitetsmedveten organisation
  • flerårig chefserfarenhet och omvittnad god ledarförmåga
  • erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling
  • erfarenhet från ansvar för det operativa arbetet i en kunskapstät organisation

Meriter

  • erfarenhet från att leda genom chefer
  • erfarenhet från offentlig verksamhet
  • erfarenhet från rättskemisk/rättstoxikologisk verksamhet
  • erfarenhet av forsknings- och/eller utvecklingsarbete, gärna i projektform

Dina erfarenheter och egenskaper För att du ska trivas i anställningen som enhetschef krävs ett pragmatiskt och prestigelöst förhållningssätt kombinerat med ett högt kvalitetsmedvetande. Du ska känna dig bekväm med att arbeta tillsammans med olika yrkeskategorier i en komplex organisation. Du måste vara beredd att fatta svåra beslut och kunna se både till enheten och till avdelningen som helhet. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med ett chefsförordnande som löper på fem år. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Tjänstgöringsort är Linköping.

 

Lika rättigheter och möjligheter för våra medarbetare ska integreras i den löpande verksamheten och vi vill därför ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

 

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta avdelningschef Ewa Grodzinsky på tfn 010-4834101, bitr. avdelningschef Fredrik Kugelberg tfn 010-4834113 eller HR-chef Åsa Ring tfn 010-4834955.

 

Facklig företrädare för Saco är Alma Sabanovic och för ST/OFR Agnetha Rydén, tfn 010-4834100.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV senast 161211 till e-postadress ansokan@rmv.se.
Märk din ansökan med d nr X16-90556.
Läs mer om RMV på hemsidan, www.rmv.se.

 
Ansök här: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/76f915298739

-JonHart-

The above post is a job posting, I'm leaving it here for now as we don't have a job postings section.

-bob1-

there sort of is a place to post job listings.

 

under the forum title, in red letters, where it says not to post listings in the forum, there is a link to a listing service (on the last word of the line).

-mdfenko-

Ah, I see... that's the problem when you use the new content button mostly, rather than actually going to the individual forums.

-bob1-