Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
Photo
- - - - -

Cloning RACE products


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 matiaslo

matiaslo

    member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
0
Neutral

Posted 19 October 2004 - 03:28 AM

Hello everyone.

I'm cloning 3' and 5' RACE products with TOPO system (Invitrogen).
All the protocol is OK (PCR amplification, cloning PCR products, screenning of transformants) but I have a problem with sequencing (with SP6 and T7 primers): I have only internal sequences with one of the primer but none with the other primer (corresponding with the ends of the cloned product).

Is it possible that I have a mixture of plasmids (inserts with different ends) in the same bacteria colony?

What can I do?

Thanks

#2 morrison

morrison

    member

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
0
Neutral

Posted 19 October 2004 - 05:14 AM

Hi

If your sequence gets unreadable at the vector/race product (exactly at the universal race primer/race product) border it is possible. In that case it is possible that you cloned different 5- extension products. They might differ only in a few nucleotides. You can test this by sequencing from the other direction.
But it seems unlikely to me that you have several extension variants in one bacterial colony. Did you accomplish some single colony seperating steps?

greets

morrison

Edited by morrison, 19 October 2004 - 05:23 AM.


#3 caro

caro

    member

  • Active Members
  • Pip
  • 26 posts
1
Neutral

Posted 20 October 2004 - 03:08 AM

Hi Morrison

If you use BDs SMART RACE there is an T7 primer in the adaptor and in the universal primer, so you can not use T7. Use another, there are often more than one sequencing primers in the vector.

Regards Caro

#4 matiaslo

matiaslo

    member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
0
Neutral

Posted 20 October 2004 - 04:00 AM

Hi Morrison

If you use BDs SMART RACE there is an T7 primer in the adaptor and in the universal primer, so you can not use T7. Use another, there are often more than one sequencing primers in the vector.

Regards Caro

Thaks Morrison and Caro

I think that, as Caro said, the problem is with the T7 sequence because this is in the vector (TOPO TA) and in the adaptor (BD SMART RACE).

I'll try with the M13 primer, and I'll tell you the results.

Best regards Matias




Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.