Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
Photo
- - - - -

EMSA Shifted band in Free probe only lane

EMSA Free probe bad shift emsa trouble

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 rob_toxi

rob_toxi

    member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
1
Neutral

Posted 06 March 2014 - 10:55 AM

Hi All,

I have been working on repeating an EMSA shift from the lit. I am using DIG gel shift kit vers 2 from Roche.

I have compl. synthetic ssDNA oligos 30bp. Anneal myself. then label while labeling a pre-annealed ctrl.

After running my gels on novex precast 6% DNA retard. gels I get a nonspecific band in my free probe only lane as well as my labeled probe with pure proteins but not in my controls. See image please.

What is this non-spec band how do I get rid of it?

Help please.

Thanks,

Rob_toxi

Attached Thumbnails

  • gelshifthelp.png


#2 pcrman

pcrman

    Epigenetist

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,165 posts
67
Excellent

Posted 09 April 2014 - 03:05 PM

Sorry for the late reply. Hope you have already solved the problem. 

 

The gel patterns look very weird to me. since you also got the nonspecific shift (band) in your free probe lane, I doubt it is a shifted band. It appear to be a higher sized DNA band. Is It possible when you do annealing, the oligos not only formed duplex DNA, but also concatenated to give a longer dsDNA.  







Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.