Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
- - - - -

Problems with western membrane stripping

western blot stripping reprobing

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 msina331



  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 19 August 2013 - 10:16 PM

Hello fellow scientists,


I am a humble beginner in western blot, I tried to strip and reprobe my pvdf membrane with several antibodies but was unsuccessful, the membrane remained blank even after I tried reprobing with 5 different antibodies. Here is the procedure I used.


1. I ran a 10% SDS-Page with my samples

2. Transfer onto a pre-wet PVDF membrane

3. Block with 5% skimmed milk for 1 hour

4. Probed with Beta Actin O/N

5. Developed membrane using HRP-ECL

6. Stripped using a semi-harsh method


Mild stripping buffer, 100 ml

1.5 g glycine

0.1 g SDS

1 ml Tween-20,

Adjust pH to 2.2, top up with water to 100 ml


-       incubate membrane in buffer for 10 mins at RT for 2 times, discard

-       wash membrane with PBS for 2 times

-       wash membrane with TBST for 2 times


7. Blocked with milk again

8. Reprobed with a second antibody.

9. Developed ECL.



Can anyone help me?




#2 bob1


    Thelymitra pulchella

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,133 posts

Posted 20 August 2013 - 01:21 AM

So it worked at the B-actin but not for the second one?


If so, do you have a positive control so that you know that antibody is working?  Could you try your second antibody first in the place of B-actin and see how you get on?

#3 Inmost sun

Inmost sun


  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 323 posts

Posted 21 August 2013 - 12:52 PM

why re-blocking? this standard stripping should not release polypeptides bound to the membrane directly but antibodies

Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.