Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
Photo
- - - - -

Amplification of CAG promoter problems

no product

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 leyshmanioz

leyshmanioz

    member

  • Active Members
  • Pip
  • 15 posts
0
Neutral

Posted 26 January 2013 - 11:04 PM

Dear all,
I have problem amplifying CAG promoter, apparently its very GC rich some regions have 70% . We've tryied Phusion HS from thermo, Turbo polymerase from Agilent , Taq from NEB, tried different DMSO concentrations, different primers from 55 to 66 C, GC rich buffer, MgCl2 concentrations.
Did anyone have tried to PCR amplify this promoter, would appreciate the help.
Thank you

#2 pcrman

pcrman

    Epigenetist

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,165 posts
68
Excellent

Posted 27 January 2013 - 12:26 AM

How long is your amplicon? Your problem may not necessarily caused by the high GC content. Make sure everything (template, primer, etc) in your system is fine. There are also kits available for amplifying GC rich templates, such the one from Clontech Advantage GC 2 Polymerase Mix & PCR Kit

#3 leyshmanioz

leyshmanioz

    member

  • Active Members
  • Pip
  • 15 posts
0
Neutral

Posted 27 January 2013 - 12:34 AM

The product size is less than 2kb, so its shouldnt be a problem, my next step is to try using Platinum plx polymerase from invitrojen that has KOD

#4 phage434

phage434

    Veteran

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,505 posts
253
Excellent

Posted 27 January 2013 - 07:32 AM

Two additional things to try:
Instead of DMSO, try 3-7% of a 1M betaine solution (aka Qiagen "Q-solution").
Try the NEB Q5 polymerase with the GC buffer.

#5 Ahrenhase

Ahrenhase

    Veteran

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 175 posts
11
Good

Posted 13 August 2014 - 08:54 PM

I was curious whether you've figured out a solution?  I PCR'd CAG way back when to make a vector, and now I"m trying to PCR it again using the same primers with no luck.  I've tried Invitrogens HiFidelity Taq, Phusion, and Q5 with and without GC buffers and with and without DMSO.  I'm running low on options.







Also tagged with one or more of these keywords: no product

Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.