Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
Photo
- - - - -

cell line contaminated by something...

virus A549 cell line contamination

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 watervirus

watervirus

    member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
0
Neutral

Posted 11 October 2012 - 08:12 AM

I'm working on A549 cell line and Adenovirus. A month ago, I found that A549 cells were growing with weird particles looked like very little virus. But A549 cells were growing well and didn't show CPE from that contamination. I revived cell stock which I got from the other person. Also, I changed all media and its ingredients. The cells didn't grow with that weird particles but after two passages, those particles appeared again. Please give me any comments if you have an idea. Thanks in advance.

#2 Guest_Imran_*

Guest_Imran_*
  • Guest

Posted 11 October 2012 - 04:41 PM

if you can include a pic of the particles that might help

#3 bob1

bob1

    Thelymitra pulchella

  • Global Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5,663 posts
394
Excellent

Posted 12 October 2012 - 07:35 PM

Hmmm, it could well be mycoplasma, but you need an incredibly high level of them in the culture (and a sharp eye) to spot them by light micoscopy. It could be that you are seeing sub-cellular components such as the endoplasmic reticuluum, which tend to be more visible when the cells are stressed (I don't know why).





Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.