Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
Photo
- - - - -

contamination in cell line......


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 balloon14

balloon14

    member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
0
Neutral

Posted 07 March 2011 - 02:55 AM

hi everyone,
Actually i m growing DU145 cells.... For till 5 passages der was no problem.... suddenly i have got contamination.....lot of black adherent dots have been seen.... its number is also increasing.... d media looks good... no color changes or any debris.... but dese black dots have started to consume my cells.... i.e.started to mask my cells.... my cells have stopped proliferating but no chanes in shape.... i want to know wat type of contamination is dat nd is der any solution for dat...

#2 Neurite

Neurite

    member

  • Active Members
  • Pip
  • 23 posts
0
Neutral

Posted 13 March 2011 - 05:02 PM

Bacteria....

I dont think there is a solution... sorry ! :( Discard your contaminated cells as soon as possible....

#3 leelee

leelee

    Veteran

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 652 posts
53
Excellent

Posted 14 March 2011 - 07:15 PM

Agree with Neurite, throw your cells out and start again.

The only solution is to use good aseptic technique to avoid contaminating your cells again.

#4 scifistudent

scifistudent

    member

  • Active Members
  • Pip
  • 15 posts
0
Neutral

Posted 14 March 2011 - 10:32 PM

Hi,

Are you not using any asntibiotic like penicilin and sreptomicin??

If not, use these. And throw these culture and revive new culture

Good Luck

#5 leelee

leelee

    Veteran

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 652 posts
53
Excellent

Posted 15 March 2011 - 06:39 PM

You should be able to do tissue culture with no antibiotics in your media.




Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.