Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Submit your paper to J Biol Methods today!
Photo
- - - - -

Protein Sample Preparation


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 neetaphlox

neetaphlox

    member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
0
Neutral

Posted 25 January 2010 - 02:15 PM

Hi,
I'm facing problem in my protein sample preparation from long time.
Method I use-
1. Harvesting adrenal , pancreas and testis from mouse.
2. Homogenizing with Lysis buffer (containing lysis buffer + triton 0.1 X + Protease Inhibiter )
adding 4 ml 0f Lysis buffer per 1 gram of tissue.
3. Incubation @ 4 degree from 1 hour
4. centrifuge for 30 min on 25000 rpm @ 4 degree
5. After collection supernatant , I add sample loading buffer 5 micro L per 20 micro L of sample.
6. 5 Min. heating in water bath.

Result : No bands in western or dirty picture.

Thanks

#2 laurequillo

laurequillo

    The Goddamn Batman!

  • Active Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 265 posts
1
Neutral

Posted 26 January 2010 - 07:53 AM

Hi there


Are you sure the WB technique is working? (you have other gels working)

Did you check that you had proteins in your lisate? (with bradford or something like that)
Did you check that your transfer was ok? (staining the gel)
Did you check any other protein in your blot? (tubulin)

Which protein are you trying to detect?
"He must be very ignorant for he answers every question he is asked" Voltaire

"This is SPARTA!"

"Im the goddamn batman"




Home - About - Terms of Service - Privacy - Contact Us

©1999-2013 Protocol Online, All rights reserved.